Boka tid online eller ring

Öppettider
Måndag – Torsdag kl. 9:00 – 18:00
Fredag kl. 09.00 – 17.00
Lunchstängt:
Måndag – Fredag kl. 12.00 – 13.00

Telefon
08-20 56 51
Boka tid online


Tandhygienist

Våra tandhygienister erbjuder förebyggande behandling och hjälper dig med råd och tips för din tandvård. På så sätt kan du öka din förmåga att hålla munnen frisk och fräsch, så att du kan behålla ett vackert leende länge.

Tandhygienisten arbetar framförallt med att förebygga karies och parodontit (tandlossning). Detta sker genom att informera patienten om vikten av att sköta sin munhygien för att undvika karies och tandlossning.

Förebyggande tandvård

Regelbundna besök hos tandhygienist är förebyggande mot karies, tandlossning och många andra besvär som kan bli mycket omfattande och dyra. Chansen att upptäcka problemen tidigt är större om du kommer hit ofta. Då är de oftast billigare och lättare att åtgärda också.


Tandstenen orsakar tandlossning

Salter i saliven gör att mjuka bakteriebeläggningar som hela tiden bildas i munnen hårdnar och bildar tandsten. Tandstenen sitter bokstavligen stenhårt fast på dina tänder. Det går inte att borsta bort med tandborsten, utan måste avlägsnas med specialverktyg. Tandköttet kring tandstenen blir inflammerat och lättblödande och kan påskynda tandlossning.


Kunskap räddar tänder

Tandhygienisten instruerar dig om hur du kan använda hjälpmedel som tandsticka, mellanrumsborste och tandtråd för att hålla rent mellan tänderna. Ofta korrigerar vi tandborsttekniken för att uppnå maximal effekt av tandborstningen. Att hålla rent på tandens alla ytor är mycket viktigt inte minst om man är muntorr och/eller har gjort stora arbeten inom protetik vilket ofta förändrar förutsättningarna i munhålan.